Înainte de a pune alimentele în frigider, amintește-ți întotdeauna această regulă, sănătatea ta depinde de ea!

Uneori, facem ceva incorect în fiecare zi, fără să ne dăm seama. Dacă ați folosit frigiderul în acest mod, atunci ar trebui să vă opriți acum.

Uneori, facem ceva incorect în fiecare zi, fără să ne dăm seama. Dacă ați folosit frigiderul în acest mod, atunci ar trebui să vă opriți acum.

Modul în care depozitați alimentele în frigider poate face diferența în ceea ce privește proliferarea bacteriilor și a sporilor, mai ales dacă ignorați această regulă.

Unul dintre cele mai frecvent utilizate aparate din casă este cu siguranță frigiderul. Dar sunteți sigur că faceți totul cum trebuie? Alimentele, în special cele crude și proaspete, sunt un vehicul ușor pentru bacterii sau alte organisme periculoase. Nu doar curățenia asiduă, ci și locul și modul în care depozitați carnea, brânza, iaurtul, sosurile și resturile determină sănătatea frigiderului dumneavoastră.

Care este cel mai bun mod de a organiza frigiderul?

Pentru a optimiza atât spațiul, cât și funcționalitatea frigiderului dumneavoastră, trebuie să vă gândiți la zonele cele mai reci din interiorul acestuia. De exemplu, ușa și primul raft sunt locurile cele mai fierbinți. Pentru aceasta, ar trebui să puneți acolo alimente care sunt deja gata de utilizare, cum ar fi:

  • Iaurt
  • Sosuri
  • Rămășițe
  • Carne gătită
  • Unt
  • Gem
  • Lapte
  • Alimente ambalate

Pe de altă parte, în rafturile inferioare ar trebui să depozitați alimentele crude, în special toate tipurile de carne, de la pește la carne de vită. În sertare, pe de altă parte, puteți depozita fructe și legume. Nu uitați, totuși, că ceapa și usturoiul nu trebuie să fie refrigerate. În orice caz, dacă puneți carnea crudă sau resturile de mâncare în frigider, este întotdeauna mai bine să optați pentru un recipient sau un capac etanș care împiedică răspândirea bacteriilor.

Când puneți alimentele în frigider, nu uitați să nu le puneți prea aproape una de alta pentru a favoriza circulația aerului și a evita acumularea de umiditate. Cu toate acestea, știți care este cel mai mare risc pentru frigiderul dumneavoastră? Introducerea în el a alimentelor încă calde.

De ce este greșit să punem alimente fierbinți în frigider?

Ar trebui să știți că motivul pentru care este mai bine să depozitați carnea crudă pe rafturile cele mai joase este că aceasta este cea mai rece parte a frigiderului. Temperatura, care ar trebui să fie întotdeauna în jur de 4°C, încetinește considerabil proliferarea bacteriilor, ceea ce face ca toate alimentele noastre preferate să dureze mai mult timp. În plus, prevenirea acumulării de umiditate este un alt punct important în prevenirea formării mucegaiului și a bacteriilor.

Dacă puneți în frigider alimente care sunt încă calde, creșteți imediat temperatura și introduceți multă umiditate în frigider. După cum probabil ați ghicit, creați practic un habitat perfect pentru bacterii. Așadar, fie că este vorba de mâncare proaspăt gătită, de mâncare la pachet sau de resturi de la prânz, nu uitați că înainte de a pune ceva fierbinte în frigider trebuie să așteptați cel puțin două ore. De fapt, în lumea gătitului există o regulă de două ore.

Dacă chiar nu vreți să așteptați, puteți răci vasul prin scufundarea recipientului în apă rece, fără capac, pentru a lăsa apa să se evapore. Urmând acești pași simpli, veți avea grijă de dumneavoastră, de familia dumneavoastră și de întreaga casă. O adevărată afacere pentru a nu pune pur și simplu mâncarea fierbinte în frigider, nu-i așa?

Edición Sănătate

De altfel

Vremea mâine în România

Aspecte meteorologice și de mediu

Ultimele știri

Vremea în România

Vremea de mâine în orașul tău, cu actualizări minut cu minut.