Este oficial, recordul pentru cel mai înalt zgârie-nori din lemn masiv din lume este deținut de turnul Ascent, proiectat de Korb + Associates Architects din SUA.
Noua înălțime de bătut este de 86,6 metri pe 25 de etaje, cu doar 1,2 metri mai mare decât actualul deținător al recordului pentru cea mai înaltă clădire din lemn din lume, turnul Mjøstårnet.

Recordul pentru cel mai înalt zgârie-nori din lemn din lume până în prezent este deținut de Mjøstårnet din Norvegia
Ascent folosește beton doar pentru subsol și pentru blocul de lifturi și scări. Restul structurii este realizat din CLT glulam și lemn masiv.
Ascent a fost certificat de către Consiliul pentru clădiri înalte și habitat urban (CTBUH), ceea ce îl plasează în fruntea listei clădirilor din lemn și a celor hibride.
Construcția sa a durat puțin mai puțin de doi ani și este inspirată de un design biofilic. Korb + Associates Architects a favorizat materialele naturale expuse, aducând natura în interiorul clădirii. Zgârie-norii din lemn din Milwaukee au un podium de șase etaje pentru spații comerciale și de servicii, precum și o parcare și un hol. În timp ce cele 19 etaje de deasupra sunt dedicate apartamentelor de lux. Învelișul exterior este aproape complet vitrat, la fel ca și penthouse-ul și terasa de pe acoperiș. Unul dintre obiectivele proiectanților, o condiție prealabilă a construcției, a fost asigurarea absenței materialelor combustibile în peretele clădirii. În plus, potrivit proiectanților, lemnul folosit pentru construirea turnului Ascent sechestrează suficient CO2 pentru echivalentul a 2.400 de mașini care circulă pe șosele timp de un an întreg.
Ca să nu mai vorbim de termenul mult redus pentru finalizarea construcției zgârie-norilor din lemn. Recordul de la Milwaukee va avea în curând concurenți: până în 2026, în Elveția va fi finalizat Rocket&Tigerli, realizat de arhitecții danezi de la Schmidt Hammer Lassen, care ar trebui să atingă o înălțime de 100 de metri.
Edición Mediu